Ústí pokračuje ve vítězné šňůře, výhru nad Brozany vystřelil z penalty Černý

7. 4. 2024 | Redakce

Na ústecký Městský stadion dorazily páté Brozany. Pro Ústí se jednalo o sedmé domácí utkání v řadě, ve všech předchozích zápasech brali alespoň bod. Na svoji vítěznou šňůru naskočilo Ústí i v pátek, když díky brankám Daa a Černého porazilo Brozany 2:1.

Do první velké příležitosti se dostal z kraje čtvrté minuty ústecký Dao, střelu z kraje vápna vyrazil Kouba na roh. O minutu později se ve velké šanci objevil hostující Chukwuma, hlavičkou z malého vápna však Němce nepřekonal. Divokou první desetiminutovku uzavřelo Ústí střelou z blízkosti po hozeném autu, Kouba však střelu zalepil do rukavic.

První branky se dočkali domácí fanoušci v 19. minutě. Richter převzal míč ve vlastním vápně a vyvezl ho až na polovinu soupeře. Dao zaběhl za bránícího obránce, Richter mu míč milimetrově předložil do úniku a Dao si se situací poradil jako zkušený mazák, oběhl brankáře a balon poslal do odkryté branky.

Ve 28. minutě mohlo být ještě veseleji, Černý se dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti, branku ale těsně minul. O dvě minuty později se k útoku dostali hosté, Dominik Šup si naběhl za obranu, dostal přesnou přihrávku a trefil se přímo k zadní tyči, 1:1.

Oba týmy v úvodních minutách druhého poločasu zahrozily po centrech, adresáti míče však branky přestřelili. V 60. minutě se Ústí dostalo do rychlého protiútoku, Březina nacentroval na nabíhajícího Červenku. Toho přistrčil obránce hostí a rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop. K tomu se postavil nejlepší střelec týmu David Černý a připsal si tak 11 branku v ligovém ročníku.

Po zbytek zápasu se Brozanští snažili ještě o srovnání, ale žádná z akcí neměla potřebné parametry. V posledních minutách druhé části mohlo Ústí stvrdit výhru třetí brankou, ale v dobré příležitosti selhalo. Na výhru to však stačilo a domácí si tak připsali čtvrté vítězství v řadě a dotáhli se na druhé Zápy.


Ústí vyzve nováčka soutěže z Chomutova

25. 7. 2024

Ústí porazilo Domažlice 3:0, všechny branky vstřelilo v závěru

23. 7. 2024

Ústí pokračuje v přípravných zápasech, tentokrát vyzve Domažlice

18. 7. 2024
Zápasy A-Týmu
Přípravné utkání 24/25 14:00
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Chomutov


Přípravné utkání 24/25 10:30
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

Bohemians Praha 1905 B

3. 8. 10:30h