Ústí pokračuje v sérii domácích zápasů, tentokrát bude hostit hráče České Lípy

11. 4. 2024 | Redakce

ČFL se dostala do své poslední třetiny. Devět kol před koncem sezony se Ústí nachází na třetím místě a stále živí naděje na útok na první místo. V rámci 22. kola jim bude stát v cestě třináctá Česká Lípa, která má šňůru tří remíz, naposledy obrala o dva body druhé Zápy.

Týmy se spolu poprvé utkaly v polovině září na půdě českolipského celku. Ve vyrovnané bitvě rozhodla pouze jedna branka, kterou si minutu před odpískaným poločasem připsal ústecký Daniel Chodora.

Arsenal Česká Lípa

Česká Lípa neboli český Arsenal dorazí na ústecký trávník již tento pátek. Tým z libereckého kraje nasbíral za 21 zápasů 20 bodů a je tři body od sestupu, každý bod je pro severočeský tým potřebný. V posledním odehraném kole zaskočila Lípa druhé Zápy a dokázala s nimi ukopat remízu 1:1. Z posledních pěti zápasů dokázala Lípa čtyřikrát remizovat a jednou si připsala porážku, celkově si českolipští na remízách potrpí, protože si jich letos připsali už osm, což je po Kolíně nejvíce v lize. Skórový deficit -15 a 36 obdržených branek ukazuje na největší problém týmu, kterým je obrana. Z posledních deseti ligových zápasů však prohrála Lípa pouze třikrát, Ústí nečeká nic snadného. Venku však Lípa nasbírala pouze tři body z třiceti možných. Nejlepším střelcem týmu je Matěj Šimon s šesti zásahy.

FK VIAGEM Ústí nad Labem

Ústecký tým dokázal v posledním kole navázat na vítěznou šňůru a vyhrál počtvrté v řadě. Celkově se jednalo o 12 vítězství v sezoně. Ústí je tak se 40 body na třetím místě, na druhé Zápy ztrácí bod na první Velvary bodů osm. Ústecké skóre svědčí o střelecké pohodě, tým nastřílel 37 branek a je v tomto aspektu čtvrtý nejlepší v lize. Celkově se bude jednat o osmé domácí utkání v řadě, doma Ústí ještě neprohrálo, letošní bilance z domácího hřiště je 7-3-0. S Českou Lípou se Viagem utkal v roce 2023 dvakrát, v přátelském utkání vyhrál jednoznačně 4:0, v ligové odvetě pak bral vítězství 1:0. Nejlepším střelcem je David Černý s 11 zásahy, následuje ho Ismael Dao s 10 brankami.

Zápas se odehraje v pátek 12.4. od 18:00 na domácím Městském stadionu

Ústí vyzve nováčka soutěže z Chomutova

25. 7. 2024

Ústí porazilo Domažlice 3:0, všechny branky vstřelilo v závěru

23. 7. 2024

Ústí pokračuje v přípravných zápasech, tentokrát vyzve Domažlice

18. 7. 2024
Zápasy A-Týmu
Přípravné utkání 24/25 10:30
Modrá
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

TJ Jiskra Domažlice


Přípravné utkání 24/25 14:00
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Chomutov

27. 7. 14:00h