Ústí vyhořelo v produktivitě, Velvarům k výhře stačila jedna tutovka

28. 4. 2024 | Redakce

Zápas kola, pro Ústí zápas sezony. Utkání mezi prvním a druhým týmem zodpovědělo mnoho otázek. Ústečtí si v zápase vytvořili více brankových příležitostí, v tutovkách však nenašli potřebný klid a v utkání nevsítili jedinou branku. Velvarům vystřelil tři body Jakab.

Po úvodních oťukávacích minutách mohli diváci na ústeckém stadionu sledovat fotbal s mnoha šancemi. V deváté minutě unikl Mareš, ale jeho shození pod sebe nenašlo spoluhráče. O minutu později se pískalo na druhé straně po faulu na Březinu, rozhodčí i přes námitky diváku nežlutil.

Další větší šanci si Ústí připsalo v 15. minutě, Černý poslal centr do malého vápna, míč sice našel Kučeru, ale šel příliš za tělo, a tak skončil v zámezí. Ve 30. minutě zahrozili domácí ze standartní situace, hlavička ale mezi tyče nezamířila.

Velvary poprvé ohrozily Němce ve 35. minutě, střelu z bezprostřední blízkosti ale ústecký brankář zneškodnil. O minutu později se v identické pozici ocitl ústecký Bouguetouta, ale ani zde se diváci nemohli radovat z první branky.

Minutu před koncem poločasu vyslal jedovku ze střední vzdálenosti Kott, střelu na přední tyč ale chytil Němec do rukavic. V nastaveném čase zahrozilo Ústí, velkou šanci brankář zlikvidoval, následně byl však zamáván offside.

Druhý poločas odstartovalo domácí Ústí aktivně, hned ve 49. minutě stál Richter sám před brankářem, ale na poslední chvíli jeho střelu zblokoval dobíhající obránce. Následně byl zfaulován Březina, který se odklidil na následující minuty za pomezní čáru. V přesile o jednoho hráče se dostaly do útoku Velvary a Jakab využil prostoru v obraně a poslal svůj tým do vedení.

V 60. minutě nastřelil ústecký centr ruku velvarského obránce, rozhodčí však penaltu neodpískal. O deset minut později se dostal ke střele ve vápně Černý, dobrý pokus zmařil brankář Spilka. Nejlepší ústecký střelec zvedl ze sedačky všechny diváky i v 74. minutě, když dorážel do odkryté brány, z dvou metrů však trestuhodně zahodil tutovku. Ústí si poté už žádnou větší šanci nevytvořilo, a i přes více šancí odešlo z utkání zklamané po prohře 0:1.

Ústí vyzve nováčka soutěže z Chomutova

25. 7. 2024

Ústí porazilo Domažlice 3:0, všechny branky vstřelilo v závěru

23. 7. 2024

Ústí pokračuje v přípravných zápasech, tentokrát vyzve Domažlice

18. 7. 2024
Zápasy A-Týmu
Přípravné utkání 24/25 10:30
Modrá
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

TJ Jiskra Domažlice


Přípravné utkání 24/25 14:00
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Chomutov

27. 7. 14:00h