Zápas o druhé místo je tady! Na ústecký stadion dorazí Zápy

10. 5. 2024 | Redakce

Oba týmy spojuje jedno a tím je stíhací jízda na Velvary. Zatímco pro domácí Ústí se jedná o ztrátu osmi bodů, tak pro Zápy to jsou pouze body čtyři. Ústí se navíc nepotýká s ideální formou, když již 180 minut nevstřelilo branku. Naopak Zápy rozvlnili síť v posledních dvou zápasech osmkrát. První vzájemný duel vyšel lépe ústeckému týmu.

Divokou přestřelku mohli diváci sledovat v říjnu na trávníku v Zápech. Ústí rozstřílelo soupeře 2:5, i když po poločase bylo skóre pouze 0:1, díky brance Daa. Hned ze startu druhého dějství však navýšili vedení Spychka a Čítek. Zápy sice odpověděli gólem z kopačky Woiteka, ale Čičovský vrátil vedení o tři branky na ústeckou stranu. V samotném závěru se oba týmy dokázaly prosadit ještě jednou.

Zápy

Zápy dlouho toužily po prvním místě, tento sen si však pokazily v březnu, když prohrály s Hradcem B, Chlumcem a Brozany. V dubnu přišly ještě dvě remízy, a i přesto je ztráta na první Velvary stále smazatelná, bezpodmínečně však musí vyhrát v Ústí. Zápy jsou nejofenzivnější celek v lize, vstřelily 52 branek a průměrně rozvlní síť dvakrát za zápas. Ani do obrany to není špatné, zde se zastavíme na čísle 24, což znamená že průměr obdržených branek je lehce pod jednou. V posledním kole si Zápy poradily s Kolínem 3:0 a z posledních dvou zápasů mají skóre 8:0. Největší brankový podíl má útočník Lukáš Woitek.

FK Viagem Ústí nad Labem

Ústí jako by prohrou s Velvary přišlo o střelecký prach, na půdě posledních Přepeří to opět nevyšlo a přišla ztráta dalších dvou bodů. Počet minut bez vstřelené branky se vyšplhal ke 180 minutám. Šance ale Ústí má, v zakončení však nenachází potřebný klid. Propadlo se tak na třetí místo, na druhé ztrácí body čtyři na první osm. Viagem je stále třetí nejproduktivnější celek v lize, do obrany se ale s 29 obdrženými brankami propadl na páté místo. Doma si však tým za celou sezonu připsal stále pouze jednu porážku a před domácím publikem si bude chtít vybojovat reputaci zpět. Nejproduktivnějším hráčem týmu zůstává David Černý s 12 úspěšnými zásahy.

Zápas začíná v sobotu 11.5. od 14:00

Ústí vyzve nováčka soutěže z Chomutova

25. 7. 2024

Ústí porazilo Domažlice 3:0, všechny branky vstřelilo v závěru

23. 7. 2024

Ústí pokračuje v přípravných zápasech, tentokrát vyzve Domažlice

18. 7. 2024
Zápasy A-Týmu
Přípravné utkání 24/25 14:00
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Chomutov


Přípravné utkání 24/25 10:30
Ústí nad Labem
logo logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

Bohemians Praha 1905 B

3. 8. 10:30h